Ingrediente:
* 400 gr carne de piept de pui fără piele şi os (sau pulpă de pui dezosată)
* 3-4 ardei roşii copţi
* 4-5 fire de ceapă verde tânără
* 200 gr smântână fermentată grasă (minim 18% grăsime)
* 1 lingură de făină
* 400 ml supă de pui (sau 2 cuburi concentrat de pui și apă)
* 200 gr mălai pentru mămăligă
* 50 ml lapte
* 100 gr unt
* sare şi piper (de preferinţă alb)

Preparare:
1. Curăţaţi şi tăiaţi în fâşii potrivit de mari pieptul de pui şi ardeiul copt. Puteţi folosi orice fel de ardei copt roşu pe care îl aveţi la îndemână, inclusiv conservat. Oţetul va da o nuanţă acrişoară plăcută acestei mâncări. Tăiaţi şi tocaţi mare partea albă cepelor. Partea verde păstraţi-o. O vom folosi mai târziu.

2. Puneţi la fiert 3 căni de apă într-o cratiţă, cu jumătate din cantitatea de unt şi puţină sare. Când fierbe, adăugaţi mălaiul în ploaie şi faceţi o mămăligă potrivit de tare. Dacă mămăliga este prea tare, mai adăugaţi apă şi omogenizaţi. Păstraţi mămăliga la cald.

3.Topiţi restul de unt într-o tigaie şi sotaţi uşor ceapa până se înmoaie. Adăugaţi pieptul de pui şi, după alte 2-3 minute, ardeiul copt. Acoperiţi cu supa sau 400 de mililitri de apă (2 căni) în care adăugaţi 2 cuburi concentrat supă de pui. Fierbeţi 15-20 de minute, până când carnea de pui s-a fiert.


4. Cât timp fierbe carnea de pui pregătiţi mămăliga pentru servire. Ungeţi cu puţin ulei interiorul a două boluri mici de supă sau două căni, scunde şi late, şi umpleţi-le cu mămăligă. Ţineţi-le la cald până la momentul servirii.

5. Realizaţi un liezon din făină şi smântână: amestecaţi – cu grijă să nu formaţi cocoloaşe – o lingură de făină cu smântînă diluată cu două-trei linguri din zeama în care fierbe puiul. Reduceţi focul sub ciulama, turnaţi laptele pentru a o răcori şi adăugaţi treptat liezonul amestecând continuu. Lăsaţi să fiarbă până când ciulamaua se leagă, adăugaţi cozile de ceapă – partea verde, Anto, ti-am spus să le păstrezi la punctul 1 – tocate în bucăți mai mari, potriviţi de sare şi piper. Opriţi focul.

6.Răsturnaţi cu atenţie mămăliga din bol în farfuria de servire (de preferinţă una adâncă). De jurul împrejurul mămăligii aşezaţi ciulamaua. Dacă s-au murdărit marginile farfuriei – eram sigur, Anto!:) – ştergeţi-le uşor cu şervet curat. Decoraţi cu un “palmier” realizat dintr-o tulpină de ceapă despicată în vârf.
sursa:cevabun.ro

0 comentarii:

Daca iti place ce citesti la mine pe site si vrei sa primesti pe email ultimele noutati, inscrie-te in coltul din dreapta sus. Vreau sa-ti spun ca si eu urasc spamul, asa ca nu vei primi emailuri nedorite de la mine. Multumesc!
O zi frumoasa,
Stefania
Page copy protected against web site content infringement by Copyscape www.cere.ro Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Add to netvibes