Este o supa extraordinar de gustoasa si sanatoasa (se foloseste in unele diete de slabire) dar este foarte important sa se gateasca corect.
Ceapa ar trebui sa fie din cea dulce, francezii pun mare accent pe gustul cepii in aceasta reteta.
In loc de ulei de masline se poate folosi unt.

Ingrediente:
6 cepe
60 g unt
4 lingurite de faina de porumb (amidon)
2 l supa de pui sau de vita
sare
piper
16 felii de bagheta alba
40 ml cognac
150 g branza Gruyere

Mod de preparare

Ceapa se curata de coaja,se spala si se taie marunt pestisori.
Untul se pune intr-o oala se adauga feliile de ceapa si se lasa la calit la foc mic pana ce ceapa va deveni aurie-maronie (in circa 30 de minute). In acest timp ceapa isi lasa zaharul care practic se caramelizeaza. Se adauga faina (sau fara faina) si se amesteca putin iar apoi se stinge cu supa de pui. Se potriveste de sare si piper si se lasa la fiert pentru 20 de minute cu capacul pe oala.
Se incinge cuptorul la 250 oC.
Paine se prajeste in toaster sau intr-o tigaie cu putin ulei pana ce va capata o culoare aurie apoi se pune in farfurii sau boluri de supa termorezistente. Supa fiarta se toarna in boluri peste paine se adauga putin cognac si se presara branza Gruyere in fiecare bol de supa. Se pun apoi bolurile de supa la cuptor si se lasa la copt timp de 7 minute pana ce branza va deveni aurie.
Al doilea element este branza GRUYERE, fara de care gustul nu este cel original, al de supei frantuzesti
Se serveste calda.

1 comentarii:

MONONOKE KITCHEN spunea...

O supa foarte buna. Am niste premii pentru tine la mine pe blog.

Daca iti place ce citesti la mine pe site si vrei sa primesti pe email ultimele noutati, inscrie-te in coltul din dreapta sus. Vreau sa-ti spun ca si eu urasc spamul, asa ca nu vei primi emailuri nedorite de la mine. Multumesc!
O zi frumoasa,
Stefania
Page copy protected against web site content infringement by Copyscape www.cere.ro Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Add to netvibes