Ingrediente:
(pentru 2 portii,timp de preparare 30 minute)
16 creveti de dimensiune medie, circa 265 g in total, decorticati si curatati (se lasa insa cozile intacte)
2 linguri de amidon
1 lingurita de zahar brun
1 ardei iute rosu, tocat
1 lingurita de sare
ulei, pentru prajit
1 portocala, sucul de la
1/2 lingura de sos de peste
1 limeta, coaja rasa de la
1 lingura de sos de limeta
2 lingurite de seminte de susan
1 portocala, desfacuta feliute, curatate de pielite si samburi
firisoare subtiri de coaja de limeta, pentru ornat (optional)
orez cu bob lung, fiert, pentru servit

Instructiuni:
Se despica crevetii pe lungime, de-a lungul spinarii, si se curata de vinisoarele negre. Se piseaza ardeiul iute impreuna cu sarea, intr-un mojar, pana se obtine o pasta omogena (pentru reteta avem nevoie de 1 lingurita de pasta; pasta in surplus se poate acoperi si pastra in frigider 2-3 zile).

Se toarna sucul de portocala si cel de limeta intr-o craticioara si se dau in clocot. Se continua fierberea 5-10 minute, pana ce lichidul se reduce cam cu un sfert.


Separat, intr-un castronel, se amesteca sosul de peste cu pasta iute si 1/2 lingurita de amidon, pana ce acesta din urma se dizolva. Se adauga mixtura de amidon in craticioara, impreuna cu 1 lingurita de zahar. Se amesteca pana ce se dizolva zaharul si se pune mixtura deoparte, la cald.

Se presara restul de amidon pe o farfurie mare, se trec crevetii prin amidon, ca sa se acopera cat mai uniform. Intr-un wok, se incinge ulei, indeajuns de mult ca sa formeze un strat de 4-5 cm inaltime si se prajesc crevetii in 2 transe, timp de 1-2 minute, pana se fac brun-aurii. Se scot cu o spumiera, se transfera pe prosoape de hartie si se lasa sa se scurga. Cat timp se prajeste urmatoarea transa, crevetii prajiti se pastreaza la cald in cuptorul incalzit la minim.

Intre timp, se prajesc semintele de susan intr-o craticioara, fara ulei, timp de 1 minut, pana incep sa se rumeneasca putin. Se aranjeaza feliutele de portocala ca sa fie lipite de marginea exterioara a vasului in care se vor servi crevetii; se toarna putin sos in mijlocul vasului, iar peste sos se asaza orezul. Crevetii se intercaleaza printre feliutele de portocala, cu coditele adunate spre centrul vasului. Sosul ramas se toarna peste orez si creveti. Se presara deasupra seminte prajite de susan si coaja rasa de limeta, se orneaza cu firisoare de coaja de limeta (daca se folosesc) si se serveste imediat.
Sursa:reteteleluiradu.ro

0 comentarii:

Daca iti place ce citesti la mine pe site si vrei sa primesti pe email ultimele noutati, inscrie-te in coltul din dreapta sus. Vreau sa-ti spun ca si eu urasc spamul, asa ca nu vei primi emailuri nedorite de la mine. Multumesc!
O zi frumoasa,
Stefania
Page copy protected against web site content infringement by Copyscape www.cere.ro Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Add to netvibes