Pentru marinarea pestelui folosim ingrediente care sa-l ajute sa dezvolte toate aromele.


diverse gusturi pentru marinare:
În funcţie de preferinţele dumneavoastră, puteţi prepara marinate picante, exotice, dulci sau caramelizate. Pentru realizarea unei marinate picante, puneţi în o sută de centilitri de ulei de măsline un ardei iute tăiat mărunt, o linguriţă de boia, câteva boabe de piper verde şi/sau ghimbir, chimen şi paprika. Atenţie însă să nu realizaţi o compoziţie mult prea picantă pentru gustul dumneavoastră sau al invitaţilor.

Pentru a prepara o marinată exotică, înlocuiţi uleiul de măsline cu laptele de nucă de cocos, în care adăugaţi curcuma, curry sau ghimbir. Puteţi folosi, de asemenea, un pic de sos de soia, ardei sau piper.

În cazul în care doriţi să obţineţi o marinată dulce-acrişoară, amestecaţi în uleiul de măsline un pic de miere şi oţet sau miere şi muştar. Pentru a face o marinată dulce, folosiţi miere şi/sau zahăr, ketchup, sirop de arţar sau cola. Pentru carnea de porc sau de pui mai puteţi prepara marinată înlocuind uleiul cu sos de soia, în care să adăugaţi un pic de miere sau de sirop de arţar.

0 comentarii:

Daca iti place ce citesti la mine pe site si vrei sa primesti pe email ultimele noutati, inscrie-te in coltul din dreapta sus. Vreau sa-ti spun ca si eu urasc spamul, asa ca nu vei primi emailuri nedorite de la mine. Multumesc!
O zi frumoasa,
Stefania
Page copy protected against web site content infringement by Copyscape www.cere.ro Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Add to netvibes